GuzziDiag Diagnostyka Rsv4
-
- Candidato
- Bike: RSV4 R APRC NERO COMPETITION
- Kontakt:
GuzziDiag Diagnostyka Rsv4
Witam
Czy ktoś z was bawił się tym programem i jest w stanie mi wyjaśnic kilka opcji , które tam sa po podłączeniu moto do kompa ?
Czy ktoś z was bawił się tym programem i jest w stanie mi wyjaśnic kilka opcji , które tam sa po podłączeniu moto do kompa ?
Re: GuzziDiag Diagnostyka Rsv4
Taki offtop
Co prawda nie guzziDiag, ale jest już ogólno dostępny program do wgrywania map (IAW15xWriter)
Ponoć wystarczy interface OBD2 -> USB (via KKL), przejściówka Fiat 3 pin i można ładować. Po wgraniu mapy trzeba zrobić ponoć kalibrację przepustnicy i można ją robić właśnie guzziDiagiem.
Co prawda nie guzziDiag, ale jest już ogólno dostępny program do wgrywania map (IAW15xWriter)

Aj panie jeździło się kiedyś motorami
-
- Candidato
- Bike: RSV4 R APRC NERO COMPETITION
- Kontakt:
Ja chetnie bym taki zabieg zrobil u siebie byc moze jest jakas nowsza wersja od mojego softu tylko jakos boje sie ingerowac w to samemu bo kebel mam.
Bardzo chetnie zobaczylbym jakis tutorial lub filmik od A do Z i przede wszystkim co taka zmiana mapy może dac
Bardzo chetnie zobaczylbym jakis tutorial lub filmik od A do Z i przede wszystkim co taka zmiana mapy może dac
Tutorial jako taki jeszcze nie powstał. Na pewno zanim bym się zabrał do sczytywania i wgrywania map to spróbowałbym się podpiąć pod guzzidiag w celu sprawdzenia interface-u. Wgrywanie i czytanie map trwa ponoć ok 30 min więc moto musi być podpięte pod ładowarkę i wyjęty bezpiecznik od świateł. Jutro może spróbuję guzzidiag włączyć.
Soft można pobrać z tej strony bezpłatnie. Tutaj mój apel: gość poświęcił swój czas i przekazał wiedzę dając ludziom za darmo sprawne oprogramowanie umożliwiające wgrywanie, modyfikację map oraz diagnostykę. Nie bądźmy burakami i pierdolonymi cebulami. Datek w wysokości 10 EUR to nie dużo w skali oszczędności na serwisie
http://www.von-der-salierburg.de/download/GuzziDiag/
O mapy race można poprosić użytkownika "pauldaytona" w zamian on chcę twoją oryginalną sczytaną z motocykla
Tutaj jest obszerny wątek dot. guzzidiag i wgrywania map/
http://www.apriliaforum.com/forums/show ... SV4/page61
Wgranie oryginalnej mapy "race" powoduje z tego co czytam wzbogacenie mieszanki w dolnym zakresie obrotów i zmniejszonym otwarciu przepustnicy, ponadto zawór w wydechu jest cały czas otwarty. Mapa jest lepiej dostosowana do wydechów akcesoryjnych. Motocykl pewnie nie przejdzie przeglądu jeśli diagności będą dociekliwi.
Soft można pobrać z tej strony bezpłatnie. Tutaj mój apel: gość poświęcił swój czas i przekazał wiedzę dając ludziom za darmo sprawne oprogramowanie umożliwiające wgrywanie, modyfikację map oraz diagnostykę. Nie bądźmy burakami i pierdolonymi cebulami. Datek w wysokości 10 EUR to nie dużo w skali oszczędności na serwisie
http://www.von-der-salierburg.de/download/GuzziDiag/
O mapy race można poprosić użytkownika "pauldaytona" w zamian on chcę twoją oryginalną sczytaną z motocykla
Tutaj jest obszerny wątek dot. guzzidiag i wgrywania map/
http://www.apriliaforum.com/forums/show ... SV4/page61
Wgranie oryginalnej mapy "race" powoduje z tego co czytam wzbogacenie mieszanki w dolnym zakresie obrotów i zmniejszonym otwarciu przepustnicy, ponadto zawór w wydechu jest cały czas otwarty. Mapa jest lepiej dostosowana do wydechów akcesoryjnych. Motocykl pewnie nie przejdzie przeglądu jeśli diagności będą dociekliwi.
Udało mi się wgrać mapę race. Poszło raczej bezproblemowo.
Pierwsze różnice jakie widzę to napis "race" na wyświetlaczu i fakt, że po wbiciu biegu zawór w wydechu od razu otwiera się na full. Jutro się coś polata i może zobaczę coś więcej.
Potrzebne są:
- Kabel Vag kkl obd2 i przejściówka na 3 pinowe złącze fiatowskie
- laptop z windowsem 7 (na 10 nie testowałem)
- plik z mapą (zdobyć np. z apriliaforum.com)
- programy guzzidiag, IAW7SMReader, IAW7SMWriter
Poniższe filmy wyczerpują temat:
Pierwsze różnice jakie widzę to napis "race" na wyświetlaczu i fakt, że po wbiciu biegu zawór w wydechu od razu otwiera się na full. Jutro się coś polata i może zobaczę coś więcej.
Potrzebne są:
- Kabel Vag kkl obd2 i przejściówka na 3 pinowe złącze fiatowskie
- laptop z windowsem 7 (na 10 nie testowałem)
- plik z mapą (zdobyć np. z apriliaforum.com)
- programy guzzidiag, IAW7SMReader, IAW7SMWriter
Poniższe filmy wyczerpują temat:
- Whiplash
- Capo di tutti capi
- Bike: SL1000RSV Factory Project
- Kontakt:
Jak możesz daj link do mapy race
https://www.datafilehost.com/d/5d092365
Hasło: tv4r
Mapa jest pod wersję hardware HW100
Ta mapa nie będzie działać w RSV4
Hasło: tv4r
Mapa jest pod wersję hardware HW100
Ta mapa nie będzie działać w RSV4
Ostatnio zmieniony 04 maja 2018, 16:11 przez Sebix, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Picciotto
- Bike: RSV4 APRC, ZX6
- Kontakt:
hej, działa to we wszystkich rocznikach? czy tylko w tych nowszych od 2015 roku?
To jest to samo co kiedyś się wysyłało do AF1 kompa, a teraz można to zrobić samemu?
To jest to samo co kiedyś się wysyłało do AF1 kompa, a teraz można to zrobić samemu?
Działa we wszystkich moto ze sterownikami Magneti Marelli 7SM itd. Rsv4 od początku produkcji na pewno można. Adaś, ja jestem z pow. otwockiego, musimy się coś ustawić 

-
- Picciotto
- Bike: RSV4 APRC, ZX6
- Kontakt:
Gitara, ja Rembertów, więc rzut beretem. Powiedz jeszcze, czy oprócz wersji HW czymś jeszcze się różnią mapy? APRC i ABS ma coś do tego?
meble kuchenne na wymiar wrocław warszawa kraków