Efi rsv 2004

Co się tyczy elektryki motocyklowej

Moderator: fox2plus

leny009
Autista
Posty: 31
Rejestracja: 28 wrz 2010, 20:50
Bike: aprilia rsv 1000r
Kontakt:

Efi rsv 2004

Post autor: leny009 » 13 lis 2016, 16:56

Witam. Panowie mam problem z pałacem się efi w rsv 2004. Objawy tego zaczęły się od tego że motocykl zacza chodzić na jeden gar. Wymieniłem więc świece kable oraz cewke. Nic nie pomogło pomyślałem więc ze może to być wina pompy która też wymieniłem. Bez rezultatu następnie wymieniłem wtryskiem motocykl zacza chodzić na dwa gary lecz trzymał wysokie obroty. Zauważyłem że czujnik polozeia przepustnicy w moich wtryskach jest odkrecony. Pojechałem więc na adaptacje przepustnicy oraz kasacje błędów. Motocykl odzyskał moc oraz obroty. Lecz efi nie zgasł a komp nie wyswietla żadnego błędu... dodam że kumpel ma taką samą po wypadku więc metodom prob i błędów wymieniłem kompa cewki wtryski. Dodam też że czyszczone były kostki. Moc jest prąd jest motocykl co prawda chodzi normalnie nie miałem okazji jeszcze testować na trasie. :(

Awatar użytkownika
ZigZag
Consigliere
Posty: 238
Rejestracja: 30 paź 2014, 22:35
Bike: RSV1000R 2003
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Re: Efi rsv 2004

Post autor: ZigZag » 13 lis 2016, 22:07

Sprawdź czujnik ciśnienia atmosferycznego.
"de gustibus non est disputandum"

leny009
Autista
Posty: 31
Rejestracja: 28 wrz 2010, 20:50
Bike: aprilia rsv 1000r
Kontakt:

Re: Efi rsv 2004

Post autor: leny009 » 15 lis 2016, 10:58

Kiedyś miałem z nim problem a obawiało się to tym że dużo paliła czasami nie trzymała obrotów i szampala a teraz niby jest ok. A komp nie pokaże jak ten czujnik będzie walniety?? No i też o nim myślałem zanim ustawiłem tps. ale niestety nie mam czujnika rozpadł się podczas wypadku ..

ODPOWIEDZ
meble kuchenne na wymiar wrocław warszawa kraków

Wróć do „Elektryka”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość