Brak ładowania RSV 1000 !!

Co się tyczy elektryki motocyklowej

Moderator: fox2plus

Awatar użytkownika
Lucek
Capo di capi re
Posty: 776
Rejestracja: 10 mar 2011, 12:41
Bike: Daytona 955i+TE450+SMR510
Lokalizacja: Piotrków Tryb.
Kontakt:

Re: Brak ładowania RSV 1000 !!

Post autor: Lucek » 25 kwie 2012, 15:42

regler na bank nie. chyba ze mowisz o przerabianiu.
kedzior wzial ode mnie reg od 07 i do mille nie pasuje mu. poza tym jest jeden kabel wiecej w 07
stator moze i tak nie wiem
Bo maneta jest od tego, aby kręcić nią na całego! - Yoghurt PWR!

Obrazek

grzesiu2810
Capo di capi re
Posty: 701
Rejestracja: 30 cze 2011, 14:24
Bike: aprilia rsv 2003 145hp
Kontakt:

Re: Brak ładowania RSV 1000 !!

Post autor: grzesiu2810 » 25 kwie 2012, 17:45

ale jak jezdzi na krutkich trasach jak ja jezdziłem max 10km i na swiatłach to niedoładowany bedzie cały czas bo rozrusznik swoje szarpnie. w angli jak po 30km w 1 str jezdzilem do pracy po 120mil/h to tez miałem niedoładowany problem sie rozwiazał ładowarka zimowa:D wymieniłem aku na nowy i było to samo

motoaddicted87
Capo crimine
Posty: 482
Rejestracja: 04 lis 2011, 22:33
Bike: aprilia RSV 1000 2006
Lokalizacja: Opole
Kontakt:

Re: Brak ładowania RSV 1000 !!

Post autor: motoaddicted87 » 25 kwie 2012, 17:52

Chłopaki,ja chce tylko obiektywnego wniosku,tutaj znalazlem specyfikacje dla reglera niby do modeli RSV i Tuono po 2004 roku, http://www.af1racing.com/store/scripts/ ... .Natomiast" onclick="window.open(this.href);return false; tutaj macie ten mille 99 z allegro, http://allegro.pl/regulator-napiec-apri ... 33153.html" onclick="window.open(this.href);return false; .Czy nie wydają sie wam one podobne jak nie takie same? no obiektywnie chłopaki.Może do jakiś mocniejszych wersji były jakieś inne kombinowane,ale do zwykłych to chyba to samo.Nie wiem wypowiedzcie się.Whiplash nawiązując do twojego postu to moda ładowania nie posiadam,aku jest dobre bo kręci jak pojebane gdy na full naładowane tyle że przy jezdzie i explatacji motorku się wyczerpuje i po 2 do 3 dni latania nie da rady już odpalić albo mi na miejskim parkingu zdycha gdy go zostawie na chwile.Jutro Zrobie dokładne pomiary miernikiem we wszytskich wskazanych przez Lucka miejscach,natomiast na chwile obecna moge Ci jedynie powiedziec że na wyświetlaczu wskazuje na wolnych obrotach 10,5 -11,8 a a powyżej 3-4 rpm pokaże 12,4-12,8 i to wszytsko.Wiesz w sumie jaknaładuje aku to normlanie wyjeżdzam na latanie po mieście ale nie moge gasić moto,jest to troche uciążliwe i siara żeby włocha na klemy w mieście odpalać więc chce wyeliminować problem.Pod koniec zeszlego sezonu przezwajalem alternator bo był upieczony,zapłaciłem 350 polskich złotych i jakiś czas było ok ale ładowanie po przewijce komp pokazywał na wolnych też w okolicach 12 więc może regler do dupy też.Można gdybać szczerze mówiąc,lecz do rozwikłania tej zagadki potrzebne są pomiary które bedę miał jutro bo dziś niestety siedzę z moją PAnną:).A powiedzcie jeszcze w obliczu takich obijawów co jeszcze może być do dupy pomijając regler i alternator?,zapewniam że aku jest w stanie bardzo dobrym.
Ostatnio zmieniony 25 kwie 2012, 17:58 przez motoaddicted87, łącznie zmieniany 1 raz.
I won't die until i show you middle finger on one wheel...

Awatar użytkownika
Lucek
Capo di capi re
Posty: 776
Rejestracja: 10 mar 2011, 12:41
Bike: Daytona 955i+TE450+SMR510
Lokalizacja: Piotrków Tryb.
Kontakt:

Re: Brak ładowania RSV 1000 !!

Post autor: Lucek » 25 kwie 2012, 17:58

NIE PASUJE regler od MILLE! (bez przerobek, a z nie wiem)
pomiary rob miernikiem jak Whip kazal!
ladownaie masz za mslabe. skoro po przewijaniu tez malo ladowal to obstawialbym na reg, ale pomierz wszystko i pogadamy!!! to podstawa.
Bo maneta jest od tego, aby kręcić nią na całego! - Yoghurt PWR!

Obrazek

motoaddicted87
Capo crimine
Posty: 482
Rejestracja: 04 lis 2011, 22:33
Bike: aprilia RSV 1000 2006
Lokalizacja: Opole
Kontakt:

Re: Brak ładowania RSV 1000 !!

Post autor: motoaddicted87 » 25 kwie 2012, 18:06

Ok Lucek,tylko jeszce jeden mały szczegół,oglądałem moj regler i posiada on dwie kostki,jedna biała na 5 pinów i brązowa na 3 piny zupełnie jak ta z allegro.Może w 2007 były inne a w wersjach factroy jeszcze inne hm?. A ten co sprzedałeś to jaką miał mniej wiecej budowe jezeli chodzi o kostki i ilość pinów? jak nie pamietasz to luzik.
I won't die until i show you middle finger on one wheel...

grzesiu2810
Capo di capi re
Posty: 701
Rejestracja: 30 cze 2011, 14:24
Bike: aprilia rsv 2003 145hp
Kontakt:

Re: Brak ładowania RSV 1000 !!

Post autor: grzesiu2810 » 25 kwie 2012, 21:13

motoaddicted87 pisze:Chłopaki,ja chce tylko obiektywnego wniosku,tutaj znalazlem specyfikacje dla reglera niby do modeli RSV i Tuono po 2004 roku, http://www.af1racing.com/store/scripts/ ... .Natomiast" onclick="window.open(this.href);return false; tutaj macie ten mille 99 z allegro, http://allegro.pl/regulator-napiec-apri ... 33153.html" onclick="window.open(this.href);return false; .Czy nie wydają sie wam one podobne jak nie takie same? no obiektywnie chłopaki.Może do jakiś mocniejszych wersji były jakieś inne kombinowane,ale do zwykłych to chyba to samo.Nie wiem wypowiedzcie się.Whiplash nawiązując do twojego postu to moda ładowania nie posiadam,aku jest dobre bo kręci jak pojebane gdy na full naładowane tyle że przy jezdzie i explatacji motorku się wyczerpuje i po 2 do 3 dni latania nie da rady już odpalić albo mi na miejskim parkingu zdycha gdy go zostawie na chwile.Jutro Zrobie dokładne pomiary miernikiem we wszytskich wskazanych przez Lucka miejscach,natomiast na chwile obecna moge Ci jedynie powiedziec że na wyświetlaczu wskazuje na wolnych obrotach 10,5 -11,8 a a powyżej 3-4 rpm pokaże 12,4-12,8 i to wszytsko.Wiesz w sumie jaknaładuje aku to normlanie wyjeżdzam na latanie po mieście ale nie moge gasić moto,jest to troche uciążliwe i siara żeby włocha na klemy w mieście odpalać więc chce wyeliminować problem.Pod koniec zeszlego sezonu przezwajalem alternator bo był upieczony,zapłaciłem 350 polskich złotych i jakiś czas było ok ale ładowanie po przewijce komp pokazywał na wolnych też w okolicach 12 więc może regler do dupy też.Można gdybać szczerze mówiąc,lecz do rozwikłania tej zagadki potrzebne są pomiary które bedę miał jutro bo dziś niestety siedzę z moją PAnną:).A powiedzcie jeszcze w obliczu takich obijawów co jeszcze może być do dupy pomijając regler i alternator?,zapewniam że aku jest w stanie bardzo dobrym.
to jest strona na usa wersje na usa moga miec inne części. ty popatrz na żarówki może za dużej mocy masz powkładane . 350zł za przewijanie :shock: nie dał bym tyle góra 80zł za 350 można samemu kupic i nawet chyba nowy od afrika twins,od yamahy xz550 sa takie same. tak jak piszesz ten post ja miałem identyczne objawy i świece wymieniłem na irydowe i było na jakiś czas lepiej ale potem spowrotem wrociło. napisz na jakich trasach jezdzisz ile km bo jak 3 dni pod żad na światłach jeżdziłem do pracy 30km w 1 strone czyli minimum 6 odpaleń + zakupy 10 odpaleń i to samo miał bym ale moto stoi na alarmie. dlategoładowarke zimową kupiłem założyłem mosiężne nakretki gdzie sie dało do rozruchu i aku ma 3 lata i pali od strzała

Awatar użytkownika
Lucek
Capo di capi re
Posty: 776
Rejestracja: 10 mar 2011, 12:41
Bike: Daytona 955i+TE450+SMR510
Lokalizacja: Piotrków Tryb.
Kontakt:

Re: Brak ładowania RSV 1000 !!

Post autor: Lucek » 25 kwie 2012, 21:51

wszystko pamietam i wszystko napisalem. nie mecz flaka juz!
kup se od mille i bedziesz wiedzial a jak sie mylilem to oddam za wysylke zwrotna Ci i przyznam racje ze sie mylilem
Bo maneta jest od tego, aby kręcić nią na całego! - Yoghurt PWR!

Obrazek

Awatar użytkownika
Kędzior
Consigliere
Posty: 271
Rejestracja: 10 kwie 2011, 07:35
Bike: Multistrada S
Lokalizacja: Częstochowa
Kontakt:

Re: Brak ładowania RSV 1000 !!

Post autor: Kędzior » 26 kwie 2012, 09:58

Whiplash pisze:z mille podchodzi regler, i alternator tez :)
Tak jak napisał Lucek, kupiłem od niego regulator (RSV 07) do mojego Tuono (stara RSV) i niestety nie pasował p&p.
Wtyczki odwrotnie (wtyczka wychodząca z reglera od Lucka była jak u mnie w wiązce, więc nie dało się podłączyć, przynajmniej bez przeróbek). Poza tym był większy i nie pasował rozstaw otworów. :?

Obrazek

Obrazek

Obrazek
V2 to stan umysłu ;)

motoaddicted87
Capo crimine
Posty: 482
Rejestracja: 04 lis 2011, 22:33
Bike: aprilia RSV 1000 2006
Lokalizacja: Opole
Kontakt:

Re: Brak ładowania RSV 1000 !!

Post autor: motoaddicted87 » 26 kwie 2012, 10:26

No dobra Kedzior,to co zrobiles z reglerem od Lucka? może masz na zbyciu? hm?
I won't die until i show you middle finger on one wheel...

Awatar użytkownika
Lucek
Capo di capi re
Posty: 776
Rejestracja: 10 mar 2011, 12:41
Bike: Daytona 955i+TE450+SMR510
Lokalizacja: Piotrków Tryb.
Kontakt:

Re: Brak ładowania RSV 1000 !!

Post autor: Lucek » 26 kwie 2012, 11:08

oddal i poszedl na ebay za 300 bo u nas bym sie bujal z pol roku.
a sprawdziles ze to reg na bank czy chcesz sobie zbierac niepotrzebne czesci????
Bo maneta jest od tego, aby kręcić nią na całego! - Yoghurt PWR!

Obrazek

ODPOWIEDZ
meble kuchenne na wymiar wrocław warszawa kraków

Wróć do „Elektryka”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość