ZMiana chip'a, a ustawienia komp.

Tuning mechaniczny
kondraxk
Vinkiel Capo
Posty: 347
Rejestracja: 24 gru 2009, 12:54
Bike: RSV
Kontakt:

Re: ZMiana chip'a, a ustawienia komp.

Post autor: kondraxk » 28 sty 2010, 08:42

Map 2, to nazwa dla elektroniki po odcięciu pin 16? 8-)

Awatar użytkownika
Whiplash
Capo di tutti capi
Posty: 2073
Rejestracja: 09 gru 2009, 12:05
Bike: SL1000RSV Factory Project
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: ZMiana chip'a, a ustawienia komp.

Post autor: Whiplash » 28 sty 2010, 10:45

W mile masz po odcieciu pinu 16 :) tzw mapy torowe :) w RSV po 2004 juz trza niestety to robic na kompie serwisowym

lucy
Picciotto
Posty: 3
Rejestracja: 30 maja 2010, 20:26
Bike: rsv 1000 mile
Kontakt:

Re: ZMiana chip'a, a ustawienia komp.

Post autor: lucy » 02 cze 2010, 22:22

czesc mam apke z 2000 rku mile wyzej wymienione modyfikacje bdotycza ja z obcieciem kabelka 16 i czy jest jakas poprawa

Daro W.
Appassionato
Posty: 10
Rejestracja: 22 kwie 2010, 17:09
Bike: RSV '02
Kontakt:

Re: ZMiana chip'a, a ustawienia komp.

Post autor: Daro W. » 16 lip 2010, 14:35

[quote="oskarPatrz tu:
oskar pisze:

i pozostałe czynności:
oskar pisze: Pin 16 odcinamy aby odblokować racingową mapę zapłonu.
1. odciąć pin 16 - zielony kabelek
Obrazek
Obrazek
2. wywalić zwężenie w airboxie
Obrazek

3. wywalić element redukcyjny w wydechu
Obrazek

niech MOC będzie z Tobą!
PS. tu jest dodatkowe źródło informacji: http://www.uneuby.de/" onclick="window.open(this.href);return false; - tuning - aprilia

I tu ważne pytanie:
- czy te modyfikacje widoczne na zdjęciach mogę zrobić WYŁACZNIE po zainstalowaniu Eprom ?
Czy bez Eproma to bedzie bez sensu ? A może coś uszkodzę ?

oskar

Re: ZMiana chip'a, a ustawienia komp.

Post autor: oskar » 16 lip 2010, 18:34

Można spokojnie również bez Epromu.

kondraxk
Vinkiel Capo
Posty: 347
Rejestracja: 24 gru 2009, 12:54
Bike: RSV
Kontakt:

Re: ZMiana chip'a, a ustawienia komp.

Post autor: kondraxk » 18 paź 2010, 06:28

Wznowie temat, sama wymiana chipa wymaga specjalistycznych narzedzi wiedzy i doswiadczenia, czy wystarczy mlotek srubokret i chlopski rozum?

Awatar użytkownika
Whiplash
Capo di tutti capi
Posty: 2073
Rejestracja: 09 gru 2009, 12:05
Bike: SL1000RSV Factory Project
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: ZMiana chip'a, a ustawienia komp.

Post autor: Whiplash » 18 paź 2010, 09:11

wystarczy srubokret i wlozenie chipa w dobra strone, zreszta zapytaj admina jak mial 2 rsv w ktorych zle wlozono eprom i upalono kompy :)

najlepiej zamow sobie eprom od gabro lub fryca o ktorym pisal oskar

wacpanjakub
Principiante
Posty: 27
Rejestracja: 30 maja 2010, 19:14
Bike: Aprilia RSV R
Kontakt:

Re: ZMiana chip'a, a ustawienia komp.

Post autor: wacpanjakub » 19 paź 2011, 21:52

Witam. Mam pytanie. Jak zablokowac map 2 ? bo mam ten pin 16 przeciety a chcialbym zrobic zeby byla mapa uliczna a nie torowa.

Awatar użytkownika
Wyatt
Consigliere
Posty: 226
Rejestracja: 10 lip 2010, 13:39
Bike: Sl 1000 Falco
Lokalizacja: Zawiercie / Kraków
Kontakt:

Re: ZMiana chip'a, a ustawienia komp.

Post autor: Wyatt » 19 paź 2011, 22:57

Zlutuj go po po prostu. Ja się wycfaniłem i wstawiłem tam przełącznik, który upchnąłem w schowku. Można było przełączać się między mapami.
...-> Kawasaki KLX650 -> Kawasaki KX250 -> Aprilia Sl 1000 Falco

V2 1000 "Earthquake"

Awatar użytkownika
Kaczor88
Giovane d’onore
Posty: 72
Rejestracja: 21 sty 2010, 23:44
Bike: APRILIA SL 1000 falco
Lokalizacja: Białystok
Kontakt:

Re: ZMiana chip'a, a ustawienia komp.

Post autor: Kaczor88 » 20 paź 2011, 13:02

A ja mam inne pytanie dotyczące map2 miałem złączony kabelek jak go przeciąłem to maszyna dostała kopa ale szarpała na wolnych teraz znowu go złączyłem ( poprostu go skręciłem na nowo i zaizolowałem izolacją) i jadąc np. na 2 na wolnych obrotach już nie szarpie a gdy daje manetą np do końca to moto tak jakby przyduszone troche jak by za dużo powietrza dostawało i po chwili jest dopiero strzał. Wcześniej tego nie było. Może filtr powietrza ?? Proszę o pomoc.
Aprilia V2 To Największy Wibrator Jaki Możesz Wsadzić Kobiecie Miedzy Nogi

ODPOWIEDZ
meble kuchenne na wymiar wrocław warszawa kraków

Wróć do „Tuning mechaniczny”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość