Zbiornik paliwa RSV
Moderator: fox2plus
Zbiornik paliwa RSV
Koledzy wiecie z czego zrobiony jest zbiornik paliwa w mille 2003? Bo mam wyciek paliwa przy miejscu przykrecania śrub montujących (kolo kierownicy). Chciałbym to pospawać ale nie wiem jakiego topnika użyć. Mam wrażenie ze mój zbiornik jest za blisko kierownicy bo trzeba go na chama wciskać pod półkę kierownicy. Możecie podesłać mi swoje zdjęcia żebym zobaczył jak blisko kierownicy macie uchwyt zbiornika?
- ZigZag
- Consigliere
- Bike: RSV1000R 2003
- Kontakt:
Re: Zbiornik paliwa RSV
Z tego co się orientuję to w RSV 2003 zbiornik jest z nylonu. Ja mam model z 2000r. (bak jeszcze stalowy) i wchodzi z wielkim luzem. O nic nie ociera, o nic nie haczy. Będę jeszcze dzisiaj w garażu to podeślę fotę.
"de gustibus non est disputandum"
- ZigZag
- Consigliere
- Kontakt:
Ostatnie zdjęcie trochę nie wyraźne ale masz na nim lekko podniesiony bak. Nic nie haczy.

Ostatnio zmieniony 20 mar 2016, 22:39 przez ZigZag, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Picciotto
- Bike: Aprilia RSV Mile oraz Futura
- Kontakt:
Posiadam zbiornik do takiego rocznika. Jak coś to pisz na maila. szurik89@gmail.com
Tymczasowo zdarłem tam lakier, odtłuściłem i zakleiłem klejem epoksydowym. Zobaczymy czy wytrzyma. Zigzag dzięki za fotki- u mnie wygląda to zupełnie inaczej 

- ZigZag
- Consigliere
- Kontakt:
Z tego co widziałem u ciebie nad bakiem jest założony amor skrętu (nie wiem na jaki ch..) więc może się trochę różnić.
Mój zbiornik ma fabrycznie inne mocowanie. Z amortyzatorem przyjemniej mi się jeździ
myślałem żeby przełożyć go w inne miejsce ale nie mam pomysłu gdzie go dać.

- ZigZag
- Consigliere
- Kontakt:
Wiem że z amorem lepiej się jeździ, sam go mam, dlatego RSV ma fabryczne mocowanie pod niego. Jest mocowany do stelaża czaszy i dolnej półki. Nie mam pojęcia czemu u ciebie jest wpięty w mocowanie baku. Chyba tylko dla szpanu...
Może i dla szpanu ale czachę mam przebudowaną wiec może nie bylo jak go tam wsadzić... Swoją drogą to łatwiej jest regulować tłumienie gdy jest na wierzchu. Masz fotki gdzie masz wsadzony amortyzator? Musze poszukać tego mocowania na stelażu.
meble kuchenne na wymiar wrocław warszawa kraków