Problem z Scarabeo 150, Pomocy!

Scarabeo_usze łączcie się!
Pakman1981
Appassionato
Posty: 11
Rejestracja: 29 sty 2015, 22:07
Bike: Aprilia Scarabeo 150
Kontakt:

Problem z Scarabeo 150, Pomocy!

Post autor: Pakman1981 » 29 mar 2015, 20:20

Witam
Coś się stało mojej aprilce, mam aprilie scarabeo 150 z 1999r.prod. silnik rotax zmeniłem jej uszczelkę pod głowicą ustawiłem zawory i rozrząd, zmieniłem pompę wody, zmieniłem olej na Motul 5w40 i wszystko powinno być ok, pojechałem sobie nią pojeździć i w trakcie jazdy jak jechałem szybciej zaczęła słabnąć aż zgasła zatrzymałem się i zapaliła normalnie ale była tak trochę słabsza znowu jechałem i mi zgasła , zatrzymałem się zapaliła normalnie ale musiałem jechać tak około 30-40 km/h wtedy jechałem powoli normalnie ale jak jej gazu dałem to zgasła znowu trzeba było powoli jechać nią, więc jechałem aż w końcu zgasła mi w drodze i nie odpaliła już kręciłem długo to czasem odpaliła i na wolnych obrotach chwile pochodziła i zgasła a jak chodziła na wolnych obrotach to świeciło się cały czas ciśnienie oleju jak zgasła znowu odpaliłem to tylko na wolnych obrotach silnik chodził chwilkę i zgasł i potem już w ogóle nie odpalił i podczas jazdy to taki dziwny dźwięk z silnika się wydobywał taki metaliczny. Doradźcie co to może być bo teraz to w ogóle nie odpali.

robsonITALY
Picciotto
Posty: 7
Rejestracja: 17 sty 2011, 19:36
Bike: scarabeo150
Kontakt:

Re: Problem z Scarabeo 150, Pomocy!

Post autor: robsonITALY » 17 maja 2015, 16:02

Witam a po wymianie pompy odpowietrzyles dobrze caly uklad? Wentylator sie zalanczał?

ODPOWIEDZ
meble kuchenne na wymiar wrocław warszawa kraków

Wróć do „Scarabeo”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość