Problem z Scarabeo 150, Pomocy!

Scarabeo_usze łączcie się!
Pakman1981
Appassionato
Posty: 11
Rejestracja: 29 sty 2015, 22:07
Bike: Aprilia Scarabeo 150
Kontakt:

Problem z Scarabeo 150, Pomocy!

Post autor: Pakman1981 » 29 mar 2015, 20:20

Witam
Coś się stało mojej aprilce, mam aprilie scarabeo 150 z 1999r.prod. silnik rotax zmeniłem jej uszczelkę pod głowicą ustawiłem zawory i rozrząd, zmieniłem pompę wody, zmieniłem olej na Motul 5w40 i wszystko powinno być ok, pojechałem sobie nią pojeździć i w trakcie jazdy jak jechałem szybciej zaczęła słabnąć aż zgasła zatrzymałem się i zapaliła normalnie ale była tak trochę słabsza znowu jechałem i mi zgasła , zatrzymałem się zapaliła normalnie ale musiałem jechać tak około 30-40 km/h wtedy jechałem powoli normalnie ale jak jej gazu dałem to zgasła znowu trzeba było powoli jechać nią, więc jechałem aż w końcu zgasła mi w drodze i nie odpaliła już kręciłem długo to czasem odpaliła i na wolnych obrotach chwile pochodziła i zgasła a jak chodziła na wolnych obrotach to świeciło się cały czas ciśnienie oleju jak zgasła znowu odpaliłem to tylko na wolnych obrotach silnik chodził chwilkę i zgasł i potem już w ogóle nie odpalił i podczas jazdy to taki dziwny dźwięk z silnika się wydobywał taki metaliczny. Doradźcie co to może być bo teraz to wogóle nie odpali.

ODPOWIEDZ
meble kuchenne na wymiar wrocław warszawa kraków

Wróć do „Scarabeo”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość