Aprilka nie odpala

Pegaso Forum

Moderator: Piotrek

BigSingleCylinder
Uomo d’onore
Posty: 198
Rejestracja: 31 lip 2016, 18:15
Bike: Volvo i już Pegaso 650 MKI
Kontakt:

Re: Aprilka nie odpala

Post autor: BigSingleCylinder » 26 maja 2018, 18:17

Bez przesady,przecież to chwila roboty.

bolo78
Giovane d’onore
Posty: 50
Rejestracja: 06 lis 2017, 17:52
Bike: brak
Kontakt:

Re: Aprilka nie odpala

Post autor: bolo78 » 26 maja 2018, 18:24

Właśnie,dekiel zdarłem tylko jest problem ze ściągaczem.

bolo78
Giovane d’onore
Posty: 50
Rejestracja: 06 lis 2017, 17:52
Bike: brak
Kontakt:

Re: Aprilka nie odpala

Post autor: bolo78 » 26 maja 2018, 18:25

Nie macie innego patentu na zdjęcie magneta bez ściągacza?

BigSingleCylinder
Uomo d’onore
Posty: 198
Rejestracja: 31 lip 2016, 18:15
Bike: Volvo i już Pegaso 650 MKI
Kontakt:

Re: Aprilka nie odpala

Post autor: BigSingleCylinder » 26 maja 2018, 18:32

Ale po co chcesz to ściągać??? Ustaw tłok w TDC i daj foto.
Co do ściągacza to próbowałem cuda robić i nie chciał zejść. Próbowałem zrobić taki ściągacz,niestety kupiłem złą nakrętkę bo mi się w sklepie wymiary porypały.Potem dospawałem ściągacz do łożysk do koła (nie do magnesowego,magnesowe odkręciłem od podstawy) to zrywało spawy (nie spawałem też mocno bo nie chciałem zniszczyć "zamachu"). Nic to nie dało. Jeśli kupisz właściwą nakrętkę z gwintem drobnozwojowym ( w co wątpię) to można by taki ściągacz zrobić-może.
Masz wątek z fotami: viewtopic.php?f=33&t=4048&start=20

bolo78
Giovane d’onore
Posty: 50
Rejestracja: 06 lis 2017, 17:52
Bike: brak
Kontakt:

Re: Aprilka nie odpala

Post autor: bolo78 » 26 maja 2018, 19:31


BigSingleCylinder
Uomo d’onore
Posty: 198
Rejestracja: 31 lip 2016, 18:15
Bike: Volvo i już Pegaso 650 MKI
Kontakt:

Re: Aprilka nie odpala

Post autor: BigSingleCylinder » 26 maja 2018, 19:36

Gówno widać!!! Za blisko. Gdzie jest magnesik na kole a gdzie czujnik położenia?

bolo78
Giovane d’onore
Posty: 50
Rejestracja: 06 lis 2017, 17:52
Bike: brak
Kontakt:

Re: Aprilka nie odpala

Post autor: bolo78 » 26 maja 2018, 20:24

A teraz?

BigSingleCylinder
Uomo d’onore
Posty: 198
Rejestracja: 31 lip 2016, 18:15
Bike: Volvo i już Pegaso 650 MKI
Kontakt:

Re: Aprilka nie odpala

Post autor: BigSingleCylinder » 26 maja 2018, 20:46

Filmik nie hula. Tam widzę na schematach,że I.E ma inny czujnik (prawdopodobnie Hall'a zamiast indukcyjnego) i na magnecie może nie być magnesika tylko koronka gdzie zapewne jest jakaś przerwa (jeden,dwa zęby). Oczywiście zasada działania podobna. Czyli zapłon następuje kiedy przerwa na koronce mija się z czujnikiem. Czyli kiedy tłok jest w TDC to przerwa na koronce musi już minąć czujnik.

bolo78
Giovane d’onore
Posty: 50
Rejestracja: 06 lis 2017, 17:52
Bike: brak
Kontakt:

Re: Aprilka nie odpala

Post autor: bolo78 » 28 maja 2018, 08:43

Czyli u mnie jest tak (nie wiem czy widać na zdjęciach) tłok jest w TDC a przerwa na tej koronce jest u dołu czyli obcięło klina dobrze myślę?
Obrazek

bolo78
Giovane d’onore
Posty: 50
Rejestracja: 06 lis 2017, 17:52
Bike: brak
Kontakt:

Re: Aprilka nie odpala

Post autor: bolo78 » 28 maja 2018, 08:45

Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ
meble kuchenne na wymiar wrocław warszawa kraków

Wróć do „Pegaso”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości