chip Gabro?

Tuono 1000R i Tuono Factory
piotrekwydmuch
Candidato
Posty: 40
Rejestracja: 10 mar 2013, 21:42
Bike: Tuono 03
Kontakt:

chip Gabro?

Post autor: piotrekwydmuch » 24 mar 2013, 20:14

dzien dobry:)
jestem tutaj nowy i chcę sie przywitać:)
mam pytanie, czy używa ktoś z was chipa Gabro w TUONO z 03 ?? na zagranicznych forach bardzo je wychwalają ale ja sie wcale nie znam!!

Moja Tuono ma tylko:
1.wydech shotgun tzn.2 rury po jednej stronie( nie znam marki niestety)
2.filtr K&N
3.odkręcałem airboxa i zauważyłem, że ciągle ma zainstalowany ten ogranicznik powietrza (czy jak to sie tam nazywa) na spodzie airboxa - tzn. tą malutką rurkę pod filtrem - czy mogę ją wyciągnąć??

Awatar użytkownika
Whiplash
Capo di tutti capi
Posty: 2064
Rejestracja: 09 gru 2009, 12:05
Bike: SL1000RSV Factory Project
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: chip Gabro?

Post autor: Whiplash » 24 mar 2013, 20:56

juz dawno powinenes to wywalic. a co do gabro to silnik jest bardziej elastyczny ale hamowanie jest slapsze

jak cos to moj gabro bedzie do sprzedania jak odpale power commander

piotrekwydmuch
Candidato
Posty: 40
Rejestracja: 10 mar 2013, 21:42
Bike: Tuono 03
Kontakt:

Re: chip Gabro?

Post autor: piotrekwydmuch » 24 mar 2013, 21:14

aha:) dzieki za odp.
dobra wyciągam tą rurkę z airboxa jak tylko znajdę chwilkę (wytłumaczę sie tym,że dopiero kupiłem to Tuono i jestem jeszcze zielony:)
a jeśli chodzi o chip Gabro to właśnie piszę z samym "GABRO" i on musi mi doradzić jaki chip jest mi potrzebny( bo podobno jest kilka możliwości??
i jeśl okaże się że potrzebuje konkretny model to może kupiłbym go od Ciebie WHIPLASH:)

1. jaki model chipa Gabro masz??
2. co to znaczy "hamowanie jest słabsze"? tzn. hamowanie silnikiem?
3.czy po założeniu takiego chipa moto więcej pali??

Awatar użytkownika
Whiplash
Capo di tutti capi
Posty: 2064
Rejestracja: 09 gru 2009, 12:05
Bike: SL1000RSV Factory Project
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: chip Gabro?

Post autor: Whiplash » 24 mar 2013, 21:41

ja mam pod wydechy slip on i sportowy filtr powietrza. co do hamowania to silnik nie hamuje jak na orginalnym i troche mnie to denerwuje bo musze hamulcow uzywac a przedtem to byly zbedne. co do spalania raczej nie wzroslo ani nie spadlo caly czas pali mi ok 10l/100km

piotrekwydmuch
Candidato
Posty: 40
Rejestracja: 10 mar 2013, 21:42
Bike: Tuono 03
Kontakt:

Re: chip Gabro?

Post autor: piotrekwydmuch » 24 mar 2013, 22:12

ale generalnie zauważyłeś jakieś pozytywne strony tego Gabro?
czy np. mocniejszy jest w dolnym i średnim zakresie obrotów?
czy dźwięk się zmienił na lepsze (czy wcale)??

Awatar użytkownika
Whiplash
Capo di tutti capi
Posty: 2064
Rejestracja: 09 gru 2009, 12:05
Bike: SL1000RSV Factory Project
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: chip Gabro?

Post autor: Whiplash » 24 mar 2013, 22:28

generalnie moto hamowane bylo i jest slapsze niz na seryjnym chipie. ale przebieg momentu i mocy jest ladniejszy i moto bardziej elastyczne

piotrekwydmuch
Candidato
Posty: 40
Rejestracja: 10 mar 2013, 21:42
Bike: Tuono 03
Kontakt:

Re: chip Gabro?

Post autor: piotrekwydmuch » 24 mar 2013, 22:32

aha, rozumiem;) ile bedziesz chciał za ten chip? jak gabro mi napisze jaki powininem mieć to jesli masz taki jak potrzebuje to go kupie od ciebie:)

Awatar użytkownika
Whiplash
Capo di tutti capi
Posty: 2064
Rejestracja: 09 gru 2009, 12:05
Bike: SL1000RSV Factory Project
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: chip Gabro?

Post autor: Whiplash » 24 mar 2013, 23:04

zobaczymy czy uruchomie power commander to wtedy napisze Ci pw

piotrekwydmuch
Candidato
Posty: 40
Rejestracja: 10 mar 2013, 21:42
Bike: Tuono 03
Kontakt:

Re: chip Gabro?

Post autor: piotrekwydmuch » 24 mar 2013, 23:06

super,dzeki stary:) do usłyszenia

piotrekwydmuch
Candidato
Posty: 40
Rejestracja: 10 mar 2013, 21:42
Bike: Tuono 03
Kontakt:

Re: chip Gabro?

Post autor: piotrekwydmuch » 27 mar 2013, 15:32

czesc:)

może mi ktoś powiedzieć o co chodzi z tą zwężką w airboxie? właśnie wyciągnąłem tą rurkę u siebie w Tuono 03 tak jak wszyscy radzą, ale po chwili zastanowienia to wydaje mi się, że ona dolotu powietrza nie ogranicza, no bo znajduje się poniżej wlotów powietrza!
dla świętego spokoju ją wyciągnąłem ale nie wiem w sumie po co!!!

ODPOWIEDZ
meble kuchenne na wymiar wrocław warszawa kraków

Wróć do „Tuono”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość